Trip to the Cotswolds

Al een tijdje stond een reis naar the UK op de planning alleen eerder is het er niet van gekomen, mijn ouders hadden dit ook al een tijd op de verlanglijst staan en net als ik al jaren niet weg geweest. Dus gezellig weer eens een keer met ouders op vakantie en dat was weer hartstikke leuk. Die week is omgevlogen en we hebben zoveel indrukken opgedaan en dingen gezien. Conclusie is dan ook dat we dit zeker nog een keer gaan doen en dan naar een ander deel van Engeland.
Veel lees plezier
Het leek mij leuk om een verslagje te maken om jullie een soort van mee te nemen op reis. 🙂

 

Dag 1, 29 april : Vertrek

Ons vertrek is al vroeg in de ochtend om 5 uur. Gaan we richting bus platform bij Den Haag CS om opgehaald te worden met de Touringcar. Uiteraard veel te vroeg aanwezig (want zo zijn wij) eenmaal aangekomen nog niets te zien of ook maar iemand te bekennen op het station. Dus wel heel lekker stil. Iets wat mij altijd wel pleziert. En om 5:15 komt de Touringcar precies op tijd aanrijden. Een fantastische mooie nieuwe wagen van KRAS. En eenmaal aan boord kan de trip dan toch echt beginnen. Het is een mooie frisse voorjaarsochtend en we gaan op weg naar onze eerst volgende stop. Delft. Van Delft naar Rotterdam Capelse brug. Naar Rotterdam Zuid en als laatste naar Breda. Na hier de laatste personen te hebben opgepikt gaan we naar het transfer station in Asten. Om zo hier ook over te stappen op onze bus die met ons verder zal gaan naar Groot-Brittannië.

Het is 10 uur in Asten en we gaan vertrekken. We hebben een super leuke enthousiaste chauffeuse Jacqueline. Die zelf veel affiniteit heeft en ook in Engeland heeft gewoond. We gaan beginnen aan de reis naar Calais. Om hier met de ferry de oversteek te maken via de Noordzee.

 

White cliffs of Dover

 

Onderweg is er uiteraard een hoop te zien, helaas soms ook wat minder leuke dingen zoals bij Calais wat ook wel erg indrukwekkend was. “De jungle”  en wat er van over was…Hier zie je de overblijfselen van het tentenkamp en de rommel die hier moet zijn geweest. Men heeft nu een ijzeren gordijn om het maar even zo te noemen neergezet zodat de vluchtelingen de chauffeurs niet meer lastig kunnen vallen en het is dus een enorm hekwerk wat je doet denken aan oorlogstijd.

Eenmaal aangekomen bij de grenscontrole even snel de bus uit en vervolgens aan boord van de P&O Ferry die ons naar Dover brengt.  Die reis duurde ongeveer een goede anderhalf uur. Leuke trip op zich. Bij helder weer wat wij gelukkig hadden een hoop te zien en ongeveer halverwege kun je beide stukken land zien liggen. Dan komt de kust van Dover ineens dichterbij en dit is al een heel mooi gezicht die witte rotsen de Engelse noemen ze ook “The white Cliffs” Uiteraard moet de klok een uurtje achteruit. Eenmaal aangekomen in Dover een korte trip die onze chauffeuse heeft ingelast die eigenlijk niet in de reis hoort maar omdat zij zelf ook heel erg enthousiast is over Engeland krijgen wij deze er gewoon bij als extraatje.

We gaan naar Dover Castle. Dit kasteel / burcht heeft in het verleden veel betekent voor Groot-Brittannië

 

Dover Castle

 

Dag 2 , 30 april. Windsor

 

Vandaag staat Windsor op de planning en de aankomst bij ons hotel voor de komende 5 nachten. Het is weer vroeg opstaan maar het ontbijt en de service in het Hotel Crowne Plaza in Crawley zijn fantastisch.

 

 

Zoals gezegd weer vroeg op pad dus even snel het ontbijtje naar binnen en uitchecken bij dit hotel. We gaan meteen alweer met koffers en al de bus in en het is lekker rustig op de weg op zondag ochtend. Het leuke van Windsor Castle is dat het op de vliegroute van Heathrow ligt en de vliegtuigen dus echt bijna in de tuin van het paleis landen. Toch is het nog steeds een van de favoriete verblijven van de koninklijke familie en zijn ze hier toch best vaak te vinden zo ook deze zondag.

 

De vlag dat ze aanwezig zijn hangt uit en het schijnt dat de koningin nu haar bezoekje aan de kerk aan het doen is. Windsor is een leuke stad waar je lekker kan struinen en er zijn genoeg leuke winkeltjes te vinden. Uiteraard komen wij voor het paleis.

 

 

Echter bij het paleis aangekomen en de bus stop achter het station stoppen er daar nog een aantal touringcars vol met Aziaten en deze nemen met zijn allen een run… Wij waren best vroeg maar deze mensen waren net iets sneller dan onze groep uiteindelijk stond er een wachtrij van 3 uur voor het paleis en hadden wij in Windsor maar 3 uurtjes vrije tijd dus wij hebben het besluit genomen om de toeristen bus (Hop-on Hop-off) te nemen. Deze komt langs alle interessante plekjes die de plaats te bieden heeft een echte aanrader. Je gaat ook met deze bus langs de plaatsjes die direct tegen Windsor aan liggen zoals Eton. De rit duurt toch ongeveer een dik uur en na de rit nog even bij het Crooked House wezen kijken wat al een bezienswaardigheid op zich is. Er is nog wat tijd om even ergens een bakje koffie te drinken en dat doen we dus ook.

 

 

Onze volgende stop is dan Avebury. Dit is een extraatje omdat het op de route ligt. Een apart plaatsje omdat het vooral onder Pelgrims en spirituele onder ons een aantrekking kracht schijnt te hebben. Ik heb er zelf een keer een documentaire over gezien op Discovery Channel maar deze plaats en de megalieten die hier liggen schijnen nog ouder te zijn dan die van Stonehenge. Er liggen stenen in een grote cirkel door het hele dorp en even verderop ligt er een grote heuvel (Een soort hunebed) die vermoedelijk door de mens is aangelegd maar men kan nog steeds niet achterhalen van wanneer dit dateert en wat de reden hiervoor is geweest. Er zijn nog steeds onderzoeken gaande. De plaats en de Steencirkels staan ook op de wereld erfgoedlijst van UNESCO

 

Megalits Avebury

 

Uiteraard is dit plaatsje ook voorzien van de nodige voorzieningen voor toeristen en maken wij graag van de gelegenheid gebruik om een lekkere bak koffie te drinken want als echte koffieleut kan je niet zonder een lekker bakkie 😉 Ook het plaatselijke kerkje bezocht waar toevallig op dat moment nog een dienst werd gehouden en traditie getrouw branden wij daar dan een kaarsje. Conclusie, Avebury een mooi plaatsje is waar een bijzondere mysterieuze sfeer hangt en waar je een hoop mensen tegenkomt die ergens naar opzoek zijn… Of simpelweg willen aarden. Leuk om hier even te zijn geweest.

 

 

Onderweg in de bus zien we nog een van de oude vloer tekeningen in de heuvels zoals je er meer kunt vinden van Witte paarden (Denk aan Shadowfax : lord of the rings enz.) 

 

 

Shadowfax

 

deze zijn ook uit de oudheid en worden allemaal in ere gehouden en onderhouden apart om te zien. Wij zetten onze reis voort naar het Penyard house in Ross on Wye.

Het begint al te schemeren als we aankomen en Het hotel/ landgoed heeft een fantastische oprijlaan en er hangt een erg leuke gezellige ambiance al voor de dat we binnen zijn alles is versiert met mooie verlichting en de tuinen zien er onwijs goed onderhouden uit. We hebben ongeveer een half uurtje om in te checken alvorens wij kunnen aanschuiven voor het diner.  Na het eten nog even snel naar buiten geweest om te kijken waar de (lijn)bus stopt voor als we een dag vrij hebben op de woensdag. Ook even de omgeving van het hotel verkennen en meteen valt al op dat het hier buiten de steden lekker donker is en ontzettend rustig, ook amper straat verlichting). We zien meteen eekhoorns , Uilen en er lopen zelfs vossen, dassen en hertjes in de omgeving. Prachtig. Iets wat je hier in de bossen niet zo snel tegen komt.

 

Daarna nog even aan de bar een lekkere pint voor het slapen gaan. Mooie afsluiter voor vandaag.

De volgende dag gaat de wekker weer lekker vroeg.

Dag 3 , 1 mei. Stratford-upon-Avon

Vandaag staat Stratford-upon-Avon op de planning. Wij laten ons verassen met de geboorte stad van William Shakespeare. Het is weer een stukje rijden met de bus maar alles ligt op minder dan 2 uur afstand van ons Hotel dit is super geregeld. Als we aankomen in Stratford valt iets op het is erg druk in de oude binnenstad. Wat wil het geval het is vandaag (maandag) Bank holiday een soort van Engelse feestdag die ze vaker in het jaar hebben, ze plakken dan een dagje aan het weekend vast. En zo heeft iedereen dan lang weekend en kan er op uit en zijn er veel evenementen en zo is vandaag een evenement gaande met Old-timers en sportwagens van toen en nu.

Veel Jaguar’s, Rolce Royce’s, Aston Martin’s, Lotussen , Porsche’s en een paar verdwaalde Mustang Chargers, Nissan Supra GT’s enz. Kortom niet vervelend om tussen terecht te komen, al met al weer veel leuke foto’s kunnen maken veel oude steegjes en oude gebouwen. Ook dus het geboortehuis van W. Shakespeare. Hier is een heel museum aan vast gebouwd het Shakespeare Center. Hier zijn we niet naar binnen gegaan aangezien het toch wel weer behoorlijk druk was. Maar erg leuke plaats en zeker voor herhaling vatbaar. Na weer even de tijd te hebben gehad in Stratford gaan we door naar The town of Broadway.

Broadway is een erg leuk dorpje en is eigenlijk heel moeilijk te beschrijven er is genoeg te zien en het is niet ouderwets maar heel erg bij de tijd maar de bouwstijl van vroeger en het mooie ouderwetse wordt in stand gehouden. Ze houden het historisch maar onderhouden. Zeer mooi en hier hebben we weer de gelegenheid om lekker rond te struinen in de leuke winkelstraat met diverse zaakjes die van alles en nog wat variëren, een lokale groenteboer, slager en apotheek tot een souvenirs shop.

Vervolgens gaan we weer verder op pad wel gezegd over The Fosse Way richting The Cottages of Stow-on-the Wold.

 

Fosse way

Fosse Way is een grote Romeinse heerweg die de Romeinse provincie Britannia doorkruiste van het zuidwesten naar het noordoosten. De weg liep van Exeter (het toenmalige Isca Dumnoniorum) naar Lincoln (Lindum Colonia), beide gesticht door de Romeinen in het jaar 46. Gedurende de 2e en 3e eeuw kon een reiziger langs de route verpozen bij kleine en grote pensions zoals mansios, cauponae en tabernae.

Aanleg
De weg werd aangelegd langs de grens van het gebied dat de Romeinen tot 47 na Chr. hadden veroverd. Langs deze grens werd een diepe en brede greppel gegraven. Het is mogelijk dat er pas enkele decennia later een weg werd aangelegd door het weer volstorten van een deel van de geul. Fossa is het Latijnse woord voor “greppel”. The Fosse Way is de enige Romeinse weg op het Britse eiland die zijn oorspronkelijke naam behouden heeft; van de andere zijn alleen de Angelsaksische namen overgeleverd. De weg was aan weerszijden voorzien van watergeulen om het oppervlak droog te houden. Toen de Romeinen hun verovering voortzetten en de grens tegen het eind van de 1e eeuw naar het noorden was opgeschoven, kwam The Fosse Way in veilig gebied te liggen. Vele militaire sporen maken het aannemelijk dat de weg toen een belangrijke bevoorradingsroute werd voor troepen en materieel van het Europese vasteland. Mogelijk was Lincoln een distributiepunt voor handelswaar uit het hele Rijk.

 

Van Wikipedia.

 

In Stow-on-the-Wold aangekomen krijgen we weer 1,5 uur de tijd om rond te struinen en hier is ook een en ander te zien kerkjes waar allerlei rommelmarkten worden gehouden maar ook allemaal kleine leuke pubs, We besluiten hier lekker neer te ploffen en weer eens van een welverdiende Pint te genieten en o ja geen halve maar een hele natuurlijk 😉

 

Leuke gezellige pubs waar iedereen komt van jong tot oud en toch echt met een heel goede gezellige sfeer niet zoals je dat hier in Nederland in een kroeg kent of ziet, nee in deze pubs wordt gesocialized. Er liggen boordspellen en er zijn lees hoeken. Mensen babbelen gezellig met elkaar en er wordt op een normaal volume muziek gedraaid. Geen gezeur en iedereen naar zn zin. Leuke afsluiter voor deze dag en op 1 dag weer 3 plaatsen bezocht. Als je dan sávonds op je kamer komt duurt het ook niet lang voor je lekker in slaap valt. De dagen zijn goed gevuld met indrukken en mooie plaatsen die je ziet. Ik kan niet anders zeggen.

Dag 4 , 2 mei. Bath

Bath (Aqua Sulis) Staat vandaag op de planning. We vertrekken wederom vroeg maar vandaag vanwege de aardige trip toch iets eerder dan normaal…
We gaan rijden in zuid oostelijke richting en gaan door een stukje Wales heen. Grappig om te zien is dat ze net als hier in Friesland nog hun eigen taal voeren en de verkeersborden zijn dan ook ineens 2 talig aangegeven, in het Welsh en Engels. Het is geen dialect maar echt een andere taal.
Het is een behoorlijk eind touren en we moeten over de rivier Severn.
De eerste keer gaan we over de rivier via de 2e brug die hier is aangelegd en dat is de Second Severn Crossing, Een brug van formaat.
De Second Severn Crossing is een tolbrug die deel uitmaakt van de snelweg M4 en de Severn kruist.
De brug verbindt Engeland en Wales en werd op 5 juni 1996 door Prins Charles geopend. Het is tevens de langste tuibrug van het Verenigd Koninkrijk.

 

Hoogte:: 137 m
Geopend: 5 juni 1996
Totale lengte: 5.134 m
Bouw gestart: 26 april 1992
Langste overspanning: 456 m

 

Een leuk weetje is dat je hier eigenlijk vaak de bodem van de rivier droog ziet liggen maar dat als er vloed is de hele bedding volloopt tot 8 meter diep in slechts 25 minuten.
Een opvallend verschijnsel in de benedenloop van de Severn is de vloedbranding (Engels: tidal bore). Het estuarium, deel van het Kanaal van Bristol, heeft het op een na grootste getijdenverschil ter wereld ongeveer 15 meter (alleen in de Fundybaai in Canada is het groter) en bij sommige getijden vormt zich een golf die zich snel tegen de stroom in verplaatst. Er zijn surfers die op deze golf proberen te surfen, ook al raadt de havenautoriteit van Gloucester, die dit deel van de rivier beheert, dit uitdrukkelijk af. Deze Severn Bore is een voorbeeld in de natuur van een zichzelf versterkende solitaire golf, oftewel een soliton. Als vergelijk onze Erasmus brug:

 

Hoogte: 139 m
Totale lengte: 802 m
Geopend: 1996
Langste overspanning: 284 m

 

Ik wilde hier eigenlijk over Bath een heel verhaal neer gaan zetten over hoe de Raam belasting is ontstaan in the UK en Frankrijk, Ierland en Schotland door William Pitt schijnt dit te zijn bedacht en ingevoerd (veel dichtgemetselde ramen zijn er te zien om deze reden). En er is een heel verhaal qua historie van Bath en hoe er een Romeinse onderkoning die verbannen is Bladud er achter kwam dat warm water uit de bronnen genezend/ pijn verzachtend zou werken tegen wat men nu kent als Lepra en exceem, de beste man zat er vol mee… 🙂 En had een leger van zwijnen bij zich omdat hij van de troon was gezet en was gedegradeerd tot varkenshoeder. Maar het verhaal is simpelweg te lang om in een reis verslag te zetten Het leuke is wel dat er gedurende je trip door de plaats heen er overal naar dit soort zaken wordt verwezen en dat je er dus ook veel van terugziet in de architectuur. Het is zo’n geweldig mooie stad en ook zeker 1 waar je jezelf eigenlijk wel meerdere dagen kan vermaken.

 

Veel winkels en ook veel restaurantjes. Zo hebben wij lekker even gezeten op Pulteney Bridge. Dit is een brug naast het park en hier zitten dus eigenlijk allemaal winkeltjes op. Heel apart. Nergens anders nog gezien en vroeger was dit veel voorkomend ook in andere landen.

Uiteraard is een bezoek aan de thermen zeker de moeite waard. Maak je geen zorgen je kan je kleding aanhouden 😉 Het is een museum. Zelfs Nederlandse voice-guides aanwezig mocht je het Engels niet goed beheersen.

 

Ook de Kathedraal die recht tegenover de thermen zich bevind is zeker de moeite waard. wederom als je van katholieke kerken houd en van alle pracht en praal is dit zeker een must see. Wij hebben ook een Korte rondleiding en tour gehad van een gids (Nikki) die het super leuk deed en zo zijn wij ook nog bij The Royal Cresent geweest, (wordt ook veel in films gebruikt) en Victoria Park

Wat ook leuk is om te weten dat Jane Austen (schrijfster) hier vandaan komt en een van mijn favoriete acteurs is hier opgegroeid. Andrew Lincoln (bekend van The Walking Dead)

 

 

Dag 5 , 3 mei. Gloucester

Gloucester staat vandaag op de planning. Het is onze vrije dag zonder echte excursie en we hebben besloten hier op eigen gelegenheid heen te gaan. Gloucester heeft ook zo’n heel mooie kathedraal hij is zelfs zo mooi dat hij voor de films van Harry Potter is gebruikt een aantal van de gang scenes op Hogwarts is hier opgenomen en ook de grote eetzaal is in deze kathedraal gefilmd. eenmaal aangekomen is het nog een stukje lopen vanaf het normale OV busplatform, alhoewel de aansluitingen en de aanduidingen met het OV erg goed zijn aangegeven.

De foto’s van Gloucester Cathedral zeggen denk ik wel genoeg.

 

Een ander grappig feitje is dat als je ergens heen wilt met de bus dat je wel aan de goede kant van de weg bij de bushalte moet gaan staan en niet op zijn Nederlands dat je bij de rechter bushalte gaat staan als je naar rechts wilt. Dan moet je dus links gaan staan 😉 Denk daar maar eens over na… 🙂 Verder heeft Gloucester een leuke winkelstraat en een toch wel bruisend centrum met veel gezellige tentjes. en je kan er dus echt op eigen houtje wel een leuke dag van maken. tegen een uur of 16 besluiten we terug te gaan en blijven we in de bus zitten  omdat we ook graag nog een rondje door Ross-on-Wye willen maken. Hier duiken we nog een leuke antiek winkel in. met allemaal leuke snuisterijen.

 

Dag 6 , 4 mei. Bibury, Burford & Bourton-on-the-water

Vandaag hebben we een hoop dingen te bekijken, Jacqueline onze chauffeuse heeft bij voldoende tijd een extra plaatsje voor ons in petto en vandaag dus weer heel vroeg op pad en we beginnen meteen met 1 van de drukste en misschien ook wel mooiste trekpleisters van The Cotswolds, Bibury.

 

Dit is zo’n typisch Engels dorpje wat je kent uit romantische boeken en films van een heel ver en oud Verenigd koninkrijk. Eenmaal aangekomen valt dit ook absoluut niet tegen want het doet echt wat met je als je het in het echt ziet. Net of je in een attractie park loopt echter is het Nationaal Erfgoed en staat dit dus ook bijna in zijn geheel op de National Trust lijst. Het bekendste rijtje huizen is Arlington Row. Dit herken je misschien uit films als The Holiday met Yude Law en Cameron Diaz.

 

Zo’n leuke en romantisch plaatsje en zou hier graag een keer willen verblijven er is hier meer te doen. je kan lekker in de bossen gaan wandelen want het ligt er midden in verstopt of gaan Kanoën noem maar op. We gaan even lekker een bakje koffie drinken bij The Swan Hotel. Na even rond te hebben gelopen en een hele lading Aziaten onder andere uit Korea busladingen vol te hebben getrotseerd en nog enkele foto’s te hebben kunnen maken zonder japanners gaan we weer verder.

 

De volgende stop is Burford.

Dit is het plaatsje wat we in het midden en dus extra bezoeken vandaag het is een samenkomst van Bibury en Bourton-on-the-water, Een klein dorpje / stadje met 1 grote straat en je rijd er dus ook zo doorheen. Hier is ook naar verluid de eerste echte apotheek van Engeland gevestigd. We hebben hem bekeken en hij is inderdaad oud! 🙂 Ook vind je hier andere oudheden. De kerk die er staat komt ook al uit de 15e eeuw. en heeft in de Engelse burgeroorlog gefungeerd als gevangenis, ja gevangenis. Dat hoor je niet vaak. Bovendien zijn de leiders van de “levellers” hier bij de kerk geëxecuteerd. door Dhr Oliver Cromwell himself…. na een eindje wandelen en winkelen gaan we een stukje verder weer naar Bourton-on-the-water.

Bourton-on-the-water een soort Giethoorn maar dan Engels 🙂

 

Ook hier weer veel antiek zaakjes en veel veel tearooms. zo’n leuk pittoresk plekje niet veel tekst maar liever meer foto’s. Wat ook nog wel benoemenswaardig is is dat ze ook in Engeland veel aan herdenkingen doen in de week van 4/5 mei in verband met de bevrijding. Veel monumenten zie je bedekt met klaproosjes (poppies). De klaprozen hebben een betekenis. Wat ik zelf ook erg indrukwekkend vond was dat wij met zijn allen (het reisgezelschap) in de avond bij het diner ook even aan die 2 minuten stilte hebben mee gedaan en dat het personeel van het hotel ook een heel mooi gebaar vond deden zij hier gezamenlijk met ons aan mee. Dit is iets wat je niet vergeet.En wat ook nooit vergeten mag worden! Het is anders dan thuis voor je tv’tje. Heel bijzonder om er even op deze manier bij stil te hebben gestaan.

 

 

Dag 7 , 5 mei. Oxford

Oxford it is today. We gaan richting universiteiten en Blenheim Palace.

We hebben te weinig tijd om mee te beginnen. Er is een rondleiding door de stad en we hebben een middag op Blenham palace en het is allemaal veel te kort. Er is hier zoveel te zien. Ik wil hier zeker naar terugkeren. We hebben een rondleiding gehad langs de meest interesaante plekjes van Oxford en de geschiedenis in een notendop meegekregen. Maar er valt hier veel Heel veel te ontdekken. Ook hier zijn onder andere opnamens voor Harry Potter gemaakt en ook dit vind je terug in de vele souvenirs winkeltjes. Ze zijn er zelf zo trots op en het levert geld op. Je hebt het Ashmolean museum ( de meeste musea zijn gratis toegankelijk) waar wij helaas niet binnen hebben kunnen kijken i.v.m. tijdbestek. Maar hier liggen waarschijnlijk de inspiratie voor J.R.R Tolkien zijn 9 ringen (Lord of the Rings) Leuk detail is dat er inderdaad door familie’s heen ringen werden overgedragen van vader op zoon en dat er dus een “Stop” ring was om te voorkomen dat eventueel te grote ringen van je vingers gleden een “Guardian Ring” (Niet die ene om allemaal over ze te heersen 😉 ) Maar zo is hij wel aan zijn inspiratie gekomen vermoed men.

 

Hij zat in Oxford ook lekker in de lokale kroeg een thee’tje te drinken. Maar Tolkien was niet de enige bekende schrijver die aan Oxford studeerde, Ook C.S Lewis (de Kronieken van Narnia) en Lewis Carrol bekend van Alice in Wonderland studeerde hier. Hier wordt tijdens onze rondleiding ook wat dieper op in gegaan en zij hebben zelf hun eigen kopje aan de buitenwanden van de universiteit hangen als eerbetoon. Verder veel info over hoe de studenten hun jaar beginnen en eindigen in hun Subfusk (Toga) en hoe deze traditie is ontstaan.

Ook een dagje toeven in de nieuwe Bodleian Library is een optie, een zeer mooi nieuw opgetrokken bieb. met maar liefst 11 verdiepingen (alleen niet boven de grond maar eronder)

We gaan helaas al veel te snel weer verder naar Blenheim palace.

 

Blenheim Palace ligt niet op een heel grote afstand van Oxford, er tussen in ligt ook nog een vliegveld. Dus ik weet wel dat ik hier voor een lang weekend volgende keer gewoon lekker met het vliegtuig naartoe ga. Het landgoed van Blenheim is al even zo adembenemend als het paleis zelf. Wat een rijkdom is hier aanwezig en dat in de wetendheid dat het volk het vroeger niet zo goed had. eigenlijk schandalig maar dat is helaas van alle tijden. Het is wel indrukwekkend om een keer gezien te hebben. Op het landgoed kan je je de hele dag vermaken dit is zo verschrikkelijk groot.

Ook heeft Sir Winston Churchill hier gewoond en is hier ook opgegroeid. Het is van oorsprong het optrekje van de hertog van Marlborough Zeker een aanrader om hier te gaan kijken als je een dagje vrij hebt en toevallig in de buurt bent.

 

Na vandaag gaan wij ons voorbereiden om weer richting huis te gaan en hebben dan ook weer een overnachtings hotel aan de buitenste ring van London.

De volgende dag gaan we weer richting huis. En zo is er een week voorbij gevlogen met veel indrukken en mooie bezienswaardigheden. zoals jullie hebben kunnen zien en lezen is er veel info en heb ik links toegevoegd aan de teksten zodat je ergens dieper op in kunt gaan door op de links te klikken omdat het gewoon zoveel is wat je anders kan opschrijven. Ik hoop dat jullie er op deze manier net zo van hebben kunnen genieten als dat ik heb gedaan.

 

Laat even in een berichtje weten wat je ervan vind en als je er meer over zou willen weten.

 

Dankjewel voor het lezen

J u s t i n

J u s t i n

Photography, Wellness, Fitness, Music, Multimedia, Nature, Beach. I ❤ my girlfriend, Cats & Chico (our Parrot) 🇬🇧🇩🇰🇪🇺🇩🇪🇬🇷🇳🇱🇮🇸🇹🇩
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Recent posts

Frozen small pool in the woord of The Maasduinen
Blog Post
J u s t i n

Just a nice weekend away.

Just a nice weekend away. Last weekend we took a nice weekend break, to a different environment in this strange time where almost nothing is possible.

Read More »
Are you still on Whatsapp?
Tech
J u s t i n

Are you still on WhatsApp?

Are you still on WhatsApp? “Those who prefer not to leave a crumb trail of personal data can better keep off large tech companies such as Facebook and Google.”

Read More »