Diemelsee (Duitsland) 2018

Heerlijk van 12 tot en met 14 september er tussenuit naar Duitsland. Een mini vakantie naar een super heerlijk en rustig stukje natuur op nog geen 3 uur rijden vanaf Nederland.

Diemelsee

Wij zijn uitgenodigd in het groepshuis / pension  (Gruppenhaus) Diemelkroon aan de Diemelsee. Een heel mooi stukje Duitsland met Dorpjes, valleien en met veel heuvelachtig gebied waar je als natuurliefhebber veel natuur kunt vinden.  Het ligt in het Gebied Marsberg wat nog net onder Noordrijn-Westfalen valt. Tijdens de rit krijg je toch al wat last van je oren vanwege de hoogte verschillen waar je doorheen rijd. Het is dan ook op het laatste gedeelte dat je veel verschillen en stijle stukken omhoog en omlaag hebt met mooie kronkelweggetjes er is dan ook veel te zien, je kijkt je ogen uit. En hierdoor ervaar je dan ook meteen het gevoel even helemaal weg te zijn van het dagelijkse leven. 

Pension Diemelkroon

Na onze rit vanuit Nederland die toch zoals dat vaker bij ons gaat wat regenachtig begon, kwamen wij rond 14:30 aan bij onze bestemming. De zon was hier volop aanwezig en het was een heerlijke 23 graden. Eenmaal aangekomen werden wij meteen verwelkomt door de eigenaar en eigenaresse van het Groepshuis. Chris en Barbera die ons een heel fijn en warm welkom bezorgde. Het voelde dan ook meteen als een thuiskomst. Na even gezellig samen op het terras voor het huis te hebben gezeten met een glaasje fris was het dan tijd voor een rondleiding door het huis en het uitpakken van onze bagage. We hadden een kamer met eigen sanitaire voorzieningen wat natuurlijk heel erg fijn is.  Het huis beschikt over meerdere kamers met allen eigen sanitair en er is een bar met loungeruimte een eetkamer en een fantastisch uitzicht op de Diemelsee, dit is een groot stuwmeer met een indrukwekkende dam waarvan men met de bouw al was begonnen voor de 2e wereld oorlog. Een indrukwekkend bouwwerk. Voor het avond eten zou je zelf in de gigantische keuken waarover het huis beschikt je kunnen voordoen als een ware chef-de-cuisine. Maar je kan natuurlijk ook lekker ergens iets opzoeken. Het laatste hebben wij gedaan dit was bij het Fährhaus. Dit is ook aan het meer gelegen een soort wegrestaurant waar je met uitzicht op het water kan eten, vooral in de vakantie periode zal dit een erg drukke plek kunnen zijn. Het eten was er goed en betaalbaar.


Je kunt meteen een stukje wandelen en kijken wat er allemaal in de buurt te doen is. Zo kun je er bootjes huren of een georganiseerde barbecue op het water houden wat dan wel weer vrij prijzig is in verhouding. Ook zijn er rondvaarten waarvoor wij hebben gekozen de 2e dag. Je kan er informatie vinden over wandelroutes door het gehele gebied enzovoort.  Met andere woorden het hele gebied leent zich uitstekend bij goed en ook iets minder goed weer voor verschillende buiten activiteiten.

Na terugkomst van het dineren hebben wij afgesproken met Chris en Barbera in de bar van het huis om nog gezamenlijk een drankje te doen. De bar is gezellig en sfeervol ingericht en we raken van het ene onderwerp in het andere. Zij hebben ons uiteraard eerst gevraagd of het ons gezellig leek dit te doen. Want zoals zij zelf aangeven als gasten onze woning huren dan huren zij ons er niet bij. En dit is natuurlijk wel een belangrijk punt.  Het gezin woont namelijk zelf ook in de woning, weliswaar in een apart afgesloten gedeelte, en je hoeft elkaar dus niet tegen te komen.


Het geeft mij persoonlijk een fijn gevoel dat de eigenaar dichtbij is, mochten er eventuele calamiteiten zijn of voor een leuk advies over de omgeving. Overigens kunnen zij ook voor een heerlijk ontbijt zorgen als dit gewenst is. Dit kan je aangeven bij je boeking. De dag hierna hebben wij namelijk een heerlijk ontbijt geserveerd gekregen. Een echte aanrader als je er bent. 


Op de 2e dag zijn wij dus begonnen met dat heerlijke ontbijt en helaas was het weer die dag toen iets minder, dus we zijn in de auto gestapt en hebben een ritje gemaakt naar een van de nabij gelegen dorpjes om maar even wat rond te kijken. Daar hebben wij wat kleine boodschappen kunnen doen zodat we die avond gewoon zouden kunnen koken. Vervolgens hebben we een rondvaart gedaan over het stuwmeer waar het een en ander wordt verteld over het gebied en de voorkomende dier en vis soorten. De rondvaart duurt ook maar een klein uurtje en was gelukkig ook overdekt, er is een toilet en verwarming aan boord, wat voor sommige mensen wel belangrijk kan zijn. Bij terugkomst was het nog te vroeg om alweer aan het avondeten te beginnen en hebben we besloten dat wij nog even een klein stukje van het bos in wandelen om foto’s te maken. Na een uurtje begon het toch wel door te regenen en zijn we terug gegaan.  Begonnen aan het avondeten en een lekker rustig avondje voor de boeg met natuurlijk de houtkachel, want het temperatuur verschil in de avonden is al goed merkbaar. Het is per slot van rekening dan ook al bijna herfst. Met de houtkachel opgestookt dan ook lekker in de familiekamer heerlijk naar een film kijken is geen straf. 


Uiteindelijk nog lekker op tijd naar bed gegaan om de volgende dag, tevens de laatste in Diemelsee richting onze andere bestemming te reizen in Dortmund. Wakker geworden met een fantastisch uitzicht op een mistig meer en nog van nog zo’n heerlijk ontbijt kunnen genieten. Wordt het tijd om de spullen in te pakken en langzaam aan richting de andere bestemming te gaan rijden. We nemen afscheid van het gezin en gaan op pad maar we willen eerst nog even langs het plaatsje Willingen rijden want we hadden vernomen dat je hier een mooi uitzicht hebt, en je er hele goede erwtensoep met worst kunt vinden. Eenmaal aangekomen op het hoogste plekje de Hochheideturm sta je toch wel op een aardig punt met een gigantisch uitzicht. Nu schijnt de zon en zie je er veel mountainbikers, wandelaars en andere recreanten. Maar ik kan mijzelf voorstellen dat dit in een winterlandschap wel heel erg mooi is. (Ik ben zelf geen ski-liefhebber) Maar zou zeker hier ook eens in de winter willen komen. Wij zijn daarom dan ook zeker van plan terug te komen bij de Diemelsee (Diemelkroon) en Willingen.

split pea soup
J u s t i n

J u s t i n

Photography, Wellness, Fitness, Music, Multimedia, Nature, Beach. I ❤ my girlfriend, Cats & Chico (our Parrot) 🇬🇧🇩🇰🇪🇺🇩🇪🇬🇷🇳🇱🇮🇸🇹🇩
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Recent posts

Frozen small pool in the woord of The Maasduinen
Blog Post
J u s t i n

Just a nice weekend away.

Just a nice weekend away. Last weekend we took a nice weekend break, to a different environment in this strange time where almost nothing is possible.

Read More »
Are you still on Whatsapp?
Tech
J u s t i n

Are you still on WhatsApp?

Are you still on WhatsApp? “Those who prefer not to leave a crumb trail of personal data can better keep off large tech companies such as Facebook and Google.”

Read More »